Składniki:
cukier kryształ - 5 łyżek
mąka tortowa - 5 łyżek
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
olej - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kakao - 2 łyżki
masa makowa - 2 łyżki
aromat migdałowy - 1/2 łyżeczki
KREM
laska wanilii - 1/2 szt.
budyń śmietankowy - 1 szt.
mąka krupczatka - 3 łyżki
żółtka - 2 szt.
cukier - 3 łyżki
masło - 10 dag
polewa czekoladowa gotowa - 1 szt.
orzechy posiekane - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Mleko zagotować z laską wanilii i masłem. Do drugiego garnka wsypać mąkę krupczatkę, budyń, cukier, dodać żółtka, zamieszać. Do mąki z żółtkami powoli wlewać wrzące mleko ciągle ucierać przez kilka minut, na bardzo małym ogniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.