Marchewkowo-kokosowe gofry
StokrotkaRodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - 4 łyżki
cukier z ziarenkami wanilii - 1 łyżeczka
olej kokosowy - 0,5 szklanki
puree z marchewki - 150 ml
mąka tortowa - 2 szklanki
mąka kokosowa - 2/3 szklanki
woda gazowana - 200 ml
mleko kokosowe - 200 ml
mleko - 1 szklanka
marchewka starta - 0,5 szklanki
sól szczypta
Dodatkowe informacje:
Gofry o smaku kokosowym z dodatkiem musu i tartej marchewki są rewelacyjne. Można je podawać z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną. Polecam.Sposób przygotowania:
Żółtka z cukrem i cukrem z wanilią zmiksować, wymieszać z płynnymi składnikami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.