Mięso wieprzowe z kaszą w liściach kapusty
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, soja, drożdże, grzyby, pszenica, wieprzowina
Składniki:
woda - 2/3 szklanki
kostka rosołowa - 1 kostka
mięso wieprzowe z szynki - 30 dag
marchew mała - 1 szt.
liście kapusty - 3 szt.
pieczarki - 15 dag
cebula czerwona - 1 szt.
smalec - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
sól do smaku
szczypiorek usiekany trochę
sos sojowy do smaku
liść laurowy - 3-4 szt.
sos pomidorowy trochę
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
cebula mała - 1 szt.
olej - 1 łyżka
mąka pszenna bio - 1 łyżka
cukier do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.