Mięso z kurczaka w soku z ananasa
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, soja, drób, nabiał krowi
Składniki:
sos sojowy - 1 łyżka
sok z ananasa - 100 ml
olej czosnkowy - 1 łyżka
przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
czosnek - 1 ząbek
masło - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W kilku miejscach nakłuć wykałaczką i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 1 godziny.
Piętnaście minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i pozostawić żeby na mięsie powstała chrupiąca skórka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.