Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, soja, pszenica, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
woda gazowana - 1 szklanka
mleko - 1 szklanka
mąka pszenna - 1 + 1/2 szklanki
jajka małe - 2 szt.
olej - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
FARSZ
kapusta pekińska - 1/2 kg
mięso gotowane wieprzowe i z kurczaka - 30-40 dag
smalec - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 1 szklanka
olej do smażenia trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.