Pizza na bogato
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): amerykańska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
drożdże świeże - 1,5 dag
woda letnia - 150 ml
jajko - 1 szt.
oliwa - 3 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
cukier - 0,5 łyżeczki
Pozostałe składniki:
cebula - 1 szt.
pieczarki - 15-20 dag
cukinia żółta mała - 1 szt.
papryka czerwona - 1/3 szt.
papryka zielona - 1/3 szt.
ser żółty starty - 10-15 dag
kiełbasa chuda - 10-15 dag
ketchup łagodny - trochę
sól i pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Wyłożyć podsmażone warzywa z pieczarkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.