Złociste pierogi z ziemniakami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, grzyby, pszenica
Składniki:
mąka pszenna - 35 dag
jajko - 1 szt.
olej - 1 łyżka
mus z dyni - 2 łyżki
woda ciepła - 0,5 szklanki
sól trochę
nadzienie
cebula - 1 szt.
grzyby suszone - 2-3 dag
olej - 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
boczek wędzony do okraszenia
smalec lub olej - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Pierogi z nadzieniem ziemniaczano-grzybowym zrobiłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Polecam.Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mięsa. Obraną cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.