Migdałowe ciasteczka z konfiturą różaną
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka migdałowa - 10 dag
miód prawdziwy - 2 łyżki
masło - 20 dag
żółtka - 2 szt.
wiórki kokosowe - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
aromat migdałowy - 1 łyżeczka
mak - 2 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2-3 łyżki
orzeszki ziemne - 2 łyżki
cukier puder - 2 łyżki
daktyle kilka
Pozostałe składniki
jajko - 1 szt.
mleko - 1 łyżka
cukier puder - 1 łyżeczka
konfitura z płatków róży - 2-3 łyżki
amarantus ekspandowany trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.