Pikantne mięso z kurczaka
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: miody, mięso, soja, cytrusy, drób
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
olej - 1 łyżka
ketchup pikantny - 1 łyżeczka
papryka wędzona ostra - 0,5 łyżeczki
sok z cytryny - 1 łyżka
sos sojowy ciemny - 1 łyżka
sól trochę
pieprz - 0,5 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Mięso z kurczaka przygotowane z dodatkiem ostrej papryki, miodu i ketchupu jest pyszne z chrupiącą skórką. Polecam dla tych którzy lubią ostre potrawy.Sposób przygotowania:
Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu najlepiej na 1-2 godziny
W folii w kilku miejscach zrobić otworki wykałaczką. Mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby na mięsie powstała chrupiąca skórka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.