Składniki:
mąka krupczatka - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 3 łyżki
cukier puder - 4 łyżki
masło - 15 dag
żółtka - 2 szt.
kakao - 1 łyżka
śmietana gęsta - 1 łyżka
MASA SEROWA
ser twarogowy - 1 kg
jajka - 7 szt.
budyń śmietankowy - 2 szt.
cukier - 1 + 1/2 szklanki
śmietana - 1/2 szklanki
mieszanka keksowa - 5 dag
rodzynki - 2-3 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2 łyżki
aromat cytrynowy - 1/2 łyżeczki
aromat pomarańczowy - 1/2 łyżeczki
sól szczypta
PIANKA CZEKOLADOWA
śmietana kremówka - 1 szklanka
śmietana 18 proc - 3 łyżki
czekolada deserowa - 10 dag
żelatyna - 3 łyżeczki
cukier puder - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Przesiane mąki z kakao posiekać z zimnym masłem, dodać cukier puder, śmietanę, szczyptę soli, żółtka i zagnieść ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.