Korzenno rumowe ślimaczki
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kasza manna - 0,3 szklanki
cukier puder - 10 dag
masło - 15 dag
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
żółtko - 1 szt.
kakao - 1 łyżka
gęsta śmietana - 1 łyżka
przyprawa do pierników - 1 łyżka
aromat rumowy - 0,5 łyżeczki
Dodatkowo:
przyprawa do szarlotki - 1 łyżka
białko - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Aromat rumowy i przyprawa korzenna to bardzo smaczne połączenie. Te ciasteczka są pyszne, ale mają tylko jedną wadę, bardzo szybko znikają ze stołu.Sposób przygotowania:
Ciasto oddzielnie rozwałkować na grubość 3-4 mm, ciemne posmarować wodą, posypać przyprawą do szarlotki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.