Muffinki z borówkami i czekoladą
StokrotkaRodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
cukier - 10 dag
cukier waniliowy - 2 łyżki
mleko - 1 szklanka
śmietana - 50 ml
olej - 100 ml
proszek do pieczenia - 2,5 łyżeczki
Dodatkowo:
czekolada deserowa - 1 szt.
płatki migdałowe - trochę
aromat migdałowy - do smaku
Sposób przygotowania:
Wszystko razem dokładnie roztrzepać. Suche składniki połączyć z mokrymi, dodać borówki i delikatnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.