Placki ziemniaczane z marchewką i koperkiem
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
marchewka - 1 szt.
średni por - 1 szt.
cebula - 1 szt.
posiekany koperek - 2-3 łyżki
mąka pszenna - 2-3 łyżki
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Dodatkowe informacje:
Do placków ziemniaczanych dodałam startą marchewkę, posiekany por i koperek, były znakomite. Polecam.Sposób przygotowania:
Masę przełożyć na sito ułożone na misce, lekko osączyć.
Z miski delikatnie zlać wodę a pozostałą na dnie skrobię połączyć z masą ziemniaczaną. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Umyty por posiekać w pół krążki, dodać do masy ziemniaczanej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.