Korzenne choinki z trzech rodzajów mąki
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 10 dag
mąka orkiszowa - 10 dag
masło - 15 dag
kakao - 2 łyżki
cynamon mielony - 1 łyżeczka
goździki mielone - 1/3 łyżeczki
kardamon mielony - 1/3 łyżeczki
Imbir mielony - 1/3 łyżeczki
miód - 200 ml
jajka - 2 szt.
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
śmietana gęsta - 1 łyżka
Lukier z białek
białko - 1 szt.
cukier puder - 1 szklanka
Dodatkowo
kolorowy lukier, posypki cukrowe, cukier puder trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.