Czosnkowa karkówka z piekarnika
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
sól - 3 łyżeczki
czosnek - 7-8 ząbków
pieprz świeżo mielony - 1 łyżeczka
papryka wędzona - 1 łyżeczka
angielskie ziele całe - 8 szt.
liście laurowe - 4 szt.
goździki - 3 szt.
przyprawa do karkówki / wieprzowiny - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Tak przygotowana karkówka pysznie smakuje na zimno z pieczywem jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.Sposób przygotowania:
Do miski wlać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, paprykę wędzoną, przyprawę do karkówki, pokruszone liście laurowe i ubity w moździerzu pieprz z przyprawami, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.