Pizza z brokułem i kalarepą
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 35 dag
drożdże - 2 dag
mleko - 100 ml
woda gazowana - 100 ml
cukier brązowy - 1 łyżeczka
przyprawa do pizzy - 1 łyżeczka
masło rozpuszczone - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
Dodatki
kalarepka młoda - 2 szt.
boczek parzony - 5 dag
pomidorki koktajlowe - 5-6 szt.
parówki - 2 szt.
kukurydza konserwowa - 2 łyżki
mozzarella kulka - 1 szt.
sos czosnkowy :
śmietana gęsta - 1 łyżka
majonez light - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Majonez wymieszać ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić do smaku, wymieszać.
Przygotowane ciasto posmarować sosem i wyłożyć kalarepkę z brokułem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.