Karkówka z musztardą i pieprzem ziołowym
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
sól - 1,5 łyżeczki
czosnek - 5 ząbków
pieprz ziołowy - 2 łyżeczki
musztarda bawarska - 1 łyżka
papryka wędzona słodka - 1/2 łyżeczki
olej czosnkowy - 2 łyżki
majeranek - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
W taki sam sposób można przygotować mięso z szynki lub schab. Mięso pysznie smakuje na zimno do pieczywa jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.Sposób przygotowania:
Włożyć do miski, dodać resztę składników marynaty, dokładnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.