Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
cukier - 1,5 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
jajko - 1 szt.
sól - 1/3 łyżeczki
jabłka - 3-4 szt.
olej do smażenia trochę
cukier puder trochę
Dodatkowe informacje:
Racuchy z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem jabłek to bardzo szybkie i łatwe do przygotowania smaczne śniadanie. Do ciasta można dodać odrobinę mielonego cynamonu.Sposób przygotowania:
Następnie dodać sodę oczyszczoną, zamieszać łyżką, wsypać mąkę i sól, niedokładnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.