Dyniowo-korzenne ciasteczka
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 20 dag
płatki orkiszowe - 5 dag
dynia Hokkaido - 10 dag
amoniak lub soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
przyprawa do pierników - 1 łyżeczka
masło - 15 dag
żółtko - 1 szt.
cukier puder - 4 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2 łyżki
kropelki czekoladowe - 2-3 łyżki
rodzynki - 2-3 dag
Dodatkowo:
słonecznik łuskany trochę
białko - 1 szt.
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka z dodatkiem dyni, bakalii i płatków orkiszowych w połączeniu z nutką piernika to pomysł na smaczny dodatek do kawy.Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać, wymieszać z amoniakiem, płatkami orkiszowymi i przyprawą do pierników.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.