Ciasto miodowo-orzechowe
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 4 szklanki
masło - 20 dag
miód płynny naturalny - 5 łyżek
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
cukier puder - 15 dag
cukier waniliowy - 1 łyżka
orzechy włoskie - 10 dag
śmietana gęsta - 0,5 szklanki
Masa
mleko - 3 szklanki
kasza manna - 6 łyżek
cukier puder - 20 dag
sok z cytryny, spirytus, aromat migdałowy do smaku
Pozostałe
marmolada - 30 dag
polewa czekoladowa - 1 opakowanie
orzechy laskowe - 10 dag
masło - 1 łyżka
cukier - 10 dag
woda - 2 łyżki
płatki migdałowe
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.