Kolorowa fasola w sosie pomidorowym
StokrotkaRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
fasolka szparagowa - 10-15 dag
fasola czerwona z puszki - 1 szklanka
kukurydza konserwowa - 0,5 szklanki
ketchup łagodny - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 2-3 łyżki
boczek wędzony - 10 dag
kiełbasa cienka - 30-40 dag
sól, cukier i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Kolorowa fasola z wędliną w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. To pyszne danie jednogarnkowe.Sposób przygotowania:
Na tłuszczu z boczku zeszklić posiekaną cebulę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.