Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, drób, wieprzowina
Składniki:
smalec - 1 łyżka
olej - 1 łyżka
cukinia - 1 szt.
pieczarki - 20 dag
marchewka - 1 szt.
liście laurowe - 2 szt.
mąka pszenna - 1 łyżka
papryka wędzona słodka - 1 łyżeczka
czosnek - 1-2 ząbek
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Dodatkowe informacje:
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek w sosie to sycące, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Solą, pieprzem i sosem sojowym doprawić do smaku według swojego uznania.Sposób przygotowania:
Następnie podsmażyć drobno posiekany czosnek, cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i cukinię. Dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody i papryką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Podawać z dodatkiem pieczywa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.