Marchewkowe cebularze z siemieniem lnianym
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
puree z marchewki - 150 ml
mleko - 150 ml
śmietana - 2 łyżki
olej z rzepaku i lnu - 2 łyżki
drożdże świeże - 2 dag
cukier - 0,5 łyżeczki
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
siemię lniane - 2 łyżki
Dodatki
cebula - 3 szt.
olej - 2-3 łyżki
starta mozzarella - 8-10 dag
wędzona papryka słodka - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Cebularze z dodatkiem pure z marchewki, ziół prowansalskich i siemienia lnianego są rewelacyjne. Polecam.Sposób przygotowania:
Następnie włożyć porcje cebuli, posypać startym serem i oprószyć wędzoną papryką. Piec około 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.