Babeczki z marmoladą różaną
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, drożdże, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 20 dag
masło - 4 dag
mleko - 0,5 szklanki
jajko - 1 szt.
żółtko - 1 szt.
cukier - 2 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
sól - 0,4 łyżeczki
Pozostałe produkty
gorzka czekolada - 5 dag
marmolada - 0,5 szklanki
konfitura z płatków róży - 1 łyżka
migdały siekane trochę
Dodatkowe informacje:
Babeczki nadziewane marmoladą z dodatkiem konfitury z płatków róży, posypane posiekanymi migdałami to smaki mojego dzieciństwa.Sposób przygotowania:
Do formy muffinowej włożyć 12 papilotek, wyłożyć połowę wyrośniętego ciasta i ułożyć porcję marmolady.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.