Pierogi z kapustą i grzybami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 0,5 kg
maślanka - 100 ml
woda gorąca - 100 ml
jajko - 1 szt.
sól - 0,5 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
Nadzienie
kapusta kiszona - 0,5 kg
pieczarki - 15-20 dag
cebula - 1 szt.
olej - 3 łyżki
sól, piprz do smaku
Dodatkowo
cebula
olej - 1-2 łyżka
boczek wędzony trochę
Dodatkowe informacje:
Pierogi często goszczą na moim stole. Przygotowuję pierożki z różnym nadzieniem, domownicy je bardzo uwielbiają.Sposób przygotowania:
W woku rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone w małą kosteczkę pieczarki, smażyć do odparowania wody.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.