Pizza pszenno - gryczana
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
mąka razowa gryczana - 1/2 szklanki
kefir - 350 ml
sól - 1 łyżeczka
cukier - 1 łyżeczka
drożdże świeże - 2,5 dag
olej - 2 łyżki
czosnek niedźwiedzi świeży siekany - 1 łyżka
ketchup ziołowy - 3 łyżki
ser żółty starty - 10 dag
ser camembert - 1 opakowanie
salami - 20 plastrów
pomidory suszone - 4-5 szt.
boczek wędzony - 5 dag
cebula - 1/2 szt.
Dodatkowe informacje:
Pizza z mąki pszennej i gryczanej z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, salami i suszonych pomidorów to pomysł na pyszną kolację z delikatną nutką czosnku.Sposób przygotowania:
Mąkę pszenną, mąkę gryczaną oraz sól razem wymieszać.
Następnie posmarować ketchupem, posypać odrobiną żółtego sera, ułożyć podsmażony boczek, salami i pokrojone suszone pomidory.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.