Filet z karpia z boczniakami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
boczniaki - 25-30 dag
masło - 2-3 łyżki
jajko - 1 szt.
słonecznik łuskany - 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej trochę
Dodatkowe informacje:
Filety z karpia usmażone na oleju z masłem, podane z boczniakami i prażonymi ziarnami słonecznika to strzał w dziesiątkę. Po prostu pyszne.Sposób przygotowania:
Filety umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.