Mięso z kurczaka z tymiankiem i cytryną
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, cytrusy, drób
Składniki:
tymianek świeży gałązki - 2-3 kilka listków
pieprz do smaku
sól do smaku
Marynata
sok z cytryny - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
oliwa - 2 łyżki
pieprz cytrynowy - 1 łyżeczka
wędzona papryka - 1 łyżeczka
otarta skórka z cytryny - 0,5 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Mięso z kurczaka marynowane w soku i pieprzu cytrynowym, pieczone w rękawie ze świeżym tymiankiem jest aromatyczne i soczyste.Sposób przygotowania:
Nakłuć wykałaczką w kilku miejscach, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.