Sałatka z mięsem i pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, grzyby, drób
Składniki:
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
marchewka ugotowana - 1 szt.
ciecierzyca ugotowana - 0,5 szklanki
pieczarki marynowane - 1 szklanka
cebula czerwona - 0,5 szt.
majonez light - 1-2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka z pieczonym mięsem z kurczaka z dodatkiem marynowanych pieczarek i ciecierzycy jest sycąca i bardzo smaczna.Sposób przygotowania:
Obrane jajka i upieczone mięso pokroić w dość grubą kostkę. Przygotowane składniki włożyć do miski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.