Pizza z mięsem i serem mozzarella
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 1,5 szklanki
drożdże świeże - 2,5 dag
woda ciepła - 150 ml
cukier - 0,5 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
olej - 2 łyżki
Dodatki
mięso mielone wieprzowe - 15-20 dag
czosnek - 1 ząbek
zioła prowansalskie - 0,5 łyżeczki
olej - 1 łyżka
sos barbecue - 2-3 łyżki
boczek wędzony - 7-8 dag
ser mozarella - 1 szt.
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie posmarować sosem barbecue, wyłożyć mielone mięso, resztę pokrojonej w piórka cebuli i plasterki boczku.
Wstawić na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. 3-4 minuty przed końcem pieczenia posypać pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.