Bułeczki z kruszonką i serkiem mascarpone
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
drożdże - 4 dag
miód lipowy Bio - 2 łyżki
cukier - 1 łyżka
mąka pszenna typ 550 Bio - 1/2 kg
sól - 1/2 łyżeczki
jajka Bio - 2 szt.
masło - 5 dag
Kruszonka:
mąka pszenna typ 550 Bio - 1 szklanka
cukier - 10 dag
jajko Bio - 1 szt.
cukier z naturalną wanilią - 1 łyżka
Krem z serka mascarpone
serek mascarpone - 15 dag
śmietana kremówka - 150 ml
cukier puder - 1 + 1/2 łyżki
cukier z naturalną wanilią - 1 łyżka
żelatyna - 2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.