Pierożki z serem i czekoladą
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
płatki owsiane - 1 szklanka
woda gorąca - 1 szklanka
jogurt naturalny - 0,5 szklanki
puree z marchewki - 0,3 szklanki
masło - 1 łyżka
jajko - 1 szt.
Nadzienie:
kropelki czekoladowe - 1 łyżka
skórka pomarańczowa kandyzowana - 1 łyżka
miód płynny - 1 łyżeczka
cukier z ziarenkami wanilii - 1 łyżka
Pozostałe składniki:
kropelki czekoladowe - trochę
masło do okraszenia - trochę
opcjonalnie cukier lub syrop klonowy - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.