Drożdżowe koperty z jabłkami i cynamonem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
drożdże - 3 dag
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mleko - 1/2 szklanki
maślanka - 1/2 szklanki
cukier - 15 dag
olej - 3 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
jabłka - 1/2 kg
cukier cynamonowy - 32 dag
Sposób przygotowania:
Na każdy kwadrat włożyć porcje jabłek i zlepić przeciwległe rogi ciasta.
Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać pozostałym cukrem cynamonowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.