Mięso z kurczaka z bałkańską przyprawą
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 18% - 100 ml
olej czosnkowy - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
papryka wędzona - 1 łyżeczka
majeranek suszony - 1/2 łyżeczki
pieprz cytrynowy - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Mięso z kurczaka marynowane w przyprawie bałkańskiej z dodatkiem czosnku i wędzonej papryki jest bardzo smaczne, soczyste z chrupiącą skórką.Sposób przygotowania:
Folię w kilku miejscach nakłuć wykałaczką.
Blaszkę z mięsem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50-60 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, włożyć ponownie do piekarnika żeby na mięsie powstała chrupiąca skórka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.