Dyniowo-cytrynowe ciasteczka z jabłkami
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 2 szklanki
masło - 10 dag
cukier puder - 10 dag
żółtka z ugotowanych na twardo jajek - 2 szt.
żółtko surowe - 1 szt.
puree z dyni Hokkaido - 15 dag
otarta skórka z cytryny - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Nadzienie:
sok z cytryny - 2 łyżki
cukier - 2 łyżki
przyprawa do szarlotki - 2 łyżeczki
woda - 2 łyżki
Dodatkowo:
cukier puder do posypania trochę
białko - 1 szt.
cukier z wanilią - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Te ciasteczka można nadziewać marmoladą lub powidłami.Sposób przygotowania:
Każdy trójkąt naciąć w 4 miejscach tak jak na zdjęciu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.