Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 200 ml
woda - 100 ml
sok pomidorowy - 50 ml
puree z marchewki - 0,5 szklanki
jajka - 2 szt.
mąka pszenna - 2 szklanki
olej - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
Farsz
ziemniaki ugotowane - 40 dag
ser twarogowy - 30 dag
cebula - 1 szt.
majeranek otarty - 1 łyżka
olej - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowo
bułka tarta trochę
olej do smażenia trochę
Dodatkowe informacje:
Naleśniki z dodatkiem pure z marchewki są wyśmienite. Sok pomidorowy świetnie przełamuje słodycz marchewki.Sposób przygotowania:
Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Do miski włożyć przeciśnięte przez praskę ziemniaki i ser.
Dodać startą na tarce o dużych otworach marchewkę, podsmażoną cebulę i majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.