Zupa krem z dyni i marchewki
StokrotkaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 20 dag
cebula - 1 szt.
masło - 1 łyżka
czosnek - 1 ząbek
bulion warzywny - 1 szklanka
serek mascarpone - 2 łyżki
sól, pieprz - do smaku
sok z cytryny - do smaku
Dodatkowo:
prażone ziarna słonecznika - trochę
masło czosnkowe - trochę
pieczywo tostowe - trochę
Sposób przygotowania:
Grzanki:
Kromki chleba tostowego posmarować masłem czosnkowym i zrumienić na suchej patelni.
Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i czosnkowymi grzankami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.