Roladki wieprzowe z pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 20 dag
cebula - 1 szt.
ogórek kiszony - 1 szt.
marchewka - 1/2 szt.
czosnek - 1 ząbek
masło - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
sos
Ziele angielskie - 3-4 szt.
śmietana - 2 łyżki
mąka pszenna - 1 łyżeczka
papryka mielona - 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
dodatkowo
olej lub smalec trochę
Dodatkowe informacje:
Roladki można podawać z dowolnym sosem i surówką.Sposób przygotowania:
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Rumiane roladki przełożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, dusić pod przykryciem do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, odłożyć w ciepłe miejsce.
Sos:
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z wywarem z mięsa, zagotować, doprawić do smaku, przecedzić przez sito. Z roladek przed podaniem usunąć nici.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.