Schab w klasycznej przyprawie
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
marynata klasyczna do mięs - 1 łyżka
olej - 2 łyżki
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie mielone - 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Mięso w przyprawie klasycznej z dodatkiem czosnku, liści laurowych i angielskiego ziela jest aromatyczne i bardzo smaczne.Sposób przygotowania:
Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Piec około 60-70 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.