Roladki z czosnkiem niedźwiedzim
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
czosnek niedźwiedzi świeży siekany - 4 łyżki
cebula - 2 szt.
musztarda miodowa - 4 łyżki
boczek wędzony - 10-15 dag
ogórki kiszone - 3 szt.
sól i pieprz - do smaku
olej do smażenia - trochę
Sos:
ziele angielskie mielone - 1/4 łyżeczki
śmietana - 2-3 łyżki
mąka pszenna - 1 łyżka
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
woda - 1-1,5 szklanki
sól i pieprz - do smaku
sos sojowy - do smaku
Sposób przygotowania:
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Sos:
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z powstałym podczas duszenia mięsa sosem, zagotować, przecedzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.