Placuszki z serem i owocami kaki
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko ciepłe - 50 ml
drożdże świeże - 2 dag
cukier - 2 łyżki
cukier waniliowy - 1 łyżka
mąka tortowa - 2 szklanki
masło - 2 łyżki
spirytus - 1 łyżka
nasiona chia - 3 łyżki
jajka - 2 szt.
owoce kaki - 2 szt.
serek homogenizowany waniliowy - 0,5 szklanki
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Dodatkowe informacje:
Placuszki drożdżowe z serkiem waniliowym, nasionami chia i owocami kaki są lekkie puszyste i pyszne. Przygotowałam je pierwszy raz ale nie ostatni.Sposób przygotowania:
Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcje ciasta, układać oponki z kaki, środek napełnić serkiem homogenizowanym. Wierzch placuszków przykryć ciastem i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.