Gulasz z warzywami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
liście laurowe - 2 szt.
angielskie ziele - 7-8 szt.
owoce jałowca - 2 szt.
olej - 2-3 łyżki
cebula średnia - 1 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
fasolka szparagowa - 10 dag
śmietana - 1 łyżka
papryka mielona - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 1 łyżka
czosnek - 1 ząbek
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest smaczny i sycący. Można go podawać z kaszą, plackami ziemniaczanymi lub pieczywem.Sposób przygotowania:
Rumiane mięso przełożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i zmiażdżone owoce jałowca.
Dusić pod przykryciem do miękkości
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.