Kluski z mięsem, kaszą i warzywami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
ziemniaki ugotowane - 1 kg
mąka ziemniaczana - 10 dag
mąka pszenna - 20 dag
jajka - 2 szt.
Nadzienie
kasza jaglana - 0,5 szklanki
mięso ugotowane - 30-40 dag
marchewka ugotowana - 1 szt.
kapusta biała - 25-30 dag
jarmuż - 5-6 kilka listków
smalec lub olej - 2 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Dodatkowo
cebula, olej lub smalec
Sposób przygotowania:
Jarmuż bez grubych łodyg blanszować, osączyć, posiekać. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na smalcu, połączyć z przygotowanymi składnikami, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Ugotowane wyjąć na talerze, okrasić zrumienioną na tłuszczu cebulką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.