Kruche ciasto ze śliwkami i serem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 2 szklanki
cukier puder - 1/2 szklanki
masło - 12 dag
jajko - 1 szt.
cukier waniliowy - 16 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
śliwki węgierki - 1 kg
herbatniki - 35 dag
Masa serowa
ser tłusty z wiaderka - 1/2 kg
żółtko - 1 szt.
jajko - 1 szt.
cukier puder - 1/2 szklanki
cukier z wanilią - 2 łyżeczki
budyń waniliowy - 1 opakowanie
Kruszonka
mąka tortowa - 1 szklanka
cukier kryształ - 10 dag
masło - 10 dag
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.