Krokiety z pieczarkami i warzywami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
mleko - 200 ml
woda gazowana - 200 ml
mąka tortowa - 1,5 szklanki
mąka kukurydziana - 1/2 szklanki
puree z marchewki - 1/2 szklanki
sól - 1/2 łyżeczki
przyprawa curry - 1/2 łyżeczki
olej - 2 łyżki
Nadzienie
cebula - 1 szt.
marchewka ugotowana - 0,5 szt.
kapusta pekińska - 10 dag
olej z aromatem masła - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko - 1 szt.
bułka tarta trochę
olej do smażenia trochę
Dodatkowe informacje:
Naleśniki marchewkowe z dodatkiem przyprawy curry, nadziewane pieczarkami i warzywami są wyśmienite.Sposób przygotowania:
Włożyć porcję farszu, zawinąć przeciwległe boki i zwinąć w rulonik.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.