Mięso z kurczaka w pomarańczach
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, mięso, soja, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
sok z pomarańczy - 5-6 łyżek
sos sojowy - 1 łyżka
czosnek - 2 ząbki
imbir mielony - 0,5 łyżeczki
ocet ryżowy - 1 łyżka
wędzona papryka mielona - 1 łyżeczka
oliwa - 2 łyżki
rozmaryn szczypta
masło - 1 łyżka
pomarańcza - 0,5 szt.
Pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Mięso z kurczaka marynowane w przyprawach, upieczone z pomarańczą ma chrupiącą skórkę, jest przepyszne.Sposób przygotowania:
Po upływie pół godziny z mięsa usunąć pokrywkę i przełożyć na bok plasterki pomarańczy. Naczynie ponownie włożyć do piekarnika i piec aby mięso nabrało rumianego koloru i uzyskało chrupiącą skórkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.