Sałatka z grillowanymi krewetkami i warzywami
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
cukinia żółta - 1 szt.
cukinia zielona - 1 szt.
oliwki czarne - 0,5 szklanki
krewetki - 15-20 dag
cebula czerwona - 0,5 szt.
ser feta - 5-10 dag
czosnek - 1 ząbek
pomidorki koktajlowe - 10-15 dag
sok z cytryny - 2 łyżki
chili pieprz cayenne szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Sałatkę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Dodać pokrojony w kostkę ser feta, zimne cukinie i krewetki, pokrojone oliwki, cebulę i pomidorki.
Całość skropić oliwą wymieszaną z odrobiną soli i soku z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.