Marchewkowe pierogi z truskawkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3,5 szklanki
proszek do pieczenia szczypta
jajko - 1 szt.
jogurt naturalny - 300 ml
marchewka ugotowana - 25 dag
pozostałe składniki
truskawki - 80-100 dag
śmietana 30% trochę
cukier puder trochę
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Ciasto na pierogi z dodatkiem pure z marchewki to świetny sposób na przemycenie warzyw.Pierogi smakują wyśmienicie i mają piękny kolor.
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, proszku do pieczenia, jajko, oliwę, pure z marchewki i jogurt. Zagnieść gładkie ciasto, przykryć folią, pozostawić na pół godziny żeby odpoczęło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.