Orzechowe ciasteczka z cynamonem
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1,5 szklanki
płatki owsiane - 1/2 szklanki
masło - 20 dag
cukier puder - 15 dag
żółtka - 2 szt.
orzechy włoskie - 20 dag
cynamon mielony - 2 łyżeczki
kakao - 1 łyżka
rodzynki - 5 dag
cukier z wanilią - 1 łyżka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
Pozostałe składniki
białko - 1 szt.
cukier - 2 łyżki
cynamon mielony - 1 łyżeczka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.