Ciasto krucho-drożdżowe z owocami i kruszonką
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2,5 szklanki
masło - 15 dag
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
cukier - 10 dag
drożdże świeże - 1,5 dag
żółtka - 3 szt.
śmietana gęsta - 2 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
kruszonka
mąka pszenna - 20 dag
cukier - 10 dag
żółtko - 1 szt.
aromat migdałowy - 1/2 łyżeczki
Pozostałe składniki:
jabłka - 1 kg
gruszki - 1 kg
przyprawa do szarlotki - 2 łyżki
cukier - 2-3 łyżki
bułka tarta trochę
Dodatkowe informacje:
Do jabłek dodałam przyprawę do szarlotki z kardamonem, ale z powodzeniem można dodać mielony cynamon.Sposób przygotowania:
Następnie mieszając gotować bez przykrycia do odparowania płynu.
Wymieszać z cukrem i przyprawą do szarlotki, ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.